Stadsdiensten gesloten op woensdag 15 mei

Woensdag 15 mei is de feestdag van de Heilige Dimpna. Die dag zijn de stadsdiensten gesloten. Je kan dan niet terecht op het stadhuis. Ook de bib, het Gasthuismuseum en cc de Werft zijn die dag gesloten. Het zwembad is wel gewoon open, zoals elke andere woensdag. Het toerismehuis is geopend van 10u tot 14u.

meer info: onthaal stadhuis, 014 56 60 04, info@geel.be

Fotozoektocht per fiets

Nog tot 1 oktober 2013 organiseert Toerisme Geel een fotozoektocht per fiets. Zoek over een afstand van 20 km zestig foto’s en maak kans op de hoofdprijs van 200 euro. In de prijzenpot zit in totaal 500 euro. Een deelnameformulier is aan 5 euro te verkrijgen in de Waag op de Markt.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Nostalgische terugblik op leven in St.-Aloysiuscollege

In de zomer van 2013 starten grote verbouwingswerken aan het Sint-Aloysiusintituut. De huidige voorgevel aan de Kollegestraat met het Rectorshuis blijft behouden, maar de achterliggende kamers van de priesters van de Latijnse School en het Sint-Aloysiuscollege verdwijnen. KOGEKA organiseert een laatste eresaluut in de vorm van een opendeur op vrijdag 17 mei. Je kan de priesterkamers bezichtigen en de tentoonstelling over het leven en werk van de collegepriesters bezoeken. Paul Jans geeft die avond ook een lezing geven over de geschiedenis van de collegegebouwen. Tijdens een spannende quiz kan je je kennis van het college testen. Het KOGEKA-koor geeft een optreden en het Zeuntcomité zorgt voor een drankje. Wil je op vrijdag 17 mei het volledige programma volgen, kom dan om 19u via de Diestseweg naar de refter van het Sint-Aloysiusinstituut. Op maandag 20 mei kan je vanaf 14u de priesterkamers bezoeken met een gids. De rondleidingen vertrekken aan Toerismehuis De Waag op de Markt. Op voorhand inschrijven voor deze begeleide tocht kan via toerisme@geel.be of 014 56 63 80.

meer info: KOGEKA, 014 57 85 64, geert.vandecruys@kogeka.be

Voortaan 50 km per uur op Molseweg tot aan rotonde

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorzag de Rijn en Molseweg in de loop van april van een nieuwe asfaltlaag. Door middel van belijning kregen beide straten ook bredere fietspaden. Om de veiligheid van de fietsers beter te garanderen, besliste het stadsbestuur om de bebouwde kom uit te breiden tot aan de rotonde met de Ring. Dit houdt in dat vanaf 15 mei een snelheidsbeperking van 50 km/u geldt tot aan de rotonde. Tot op heden was de maximale snelheid op het betreffende stuk 70 km/u.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Droogte tijdens lente in 2011 erkend als ramp

In maart besliste de overheid om de droogte van de lente in 2011 als landbouwramp te erkennen. Producenten van vlas en spinazie binnenkort een voorstel van schadeloosstelling ontvangen van de provinciegouverneur. Dit schrijven vermeldt alle richtlijnen die de begunstigden moeten volgen. Alle documenten moeten voor 1 juli 2013 overhandigd worden aan de provinciegouverneur. Producenten die in aanmerking komen voor een schadeloosstelling en die geen voorstel van schadeloosstelling ontvangen, worden verzocht contact op te nemen via onderstaande gegevens.

meer info: BIRB, 02 287 24 41, droogte2011@birb.be

Dansen tijdens ‘Dimpna’s Dance Palace’

Om de feestdag van de Heilige Dimpna luister bij te zetten start cc de Werft met een nieuwe jaarlijkse traditie: Dimpna’s Dance Palace. Op 14 mei organiseren ze een dansnamiddag in de stedelijke fuifzaal de Waai. Voor de eerste editie tekenen De Bonanzas present. Zij brengen popklassiekers uit de jaren zestig zoals ze vandaag moeten klinken: soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel. Je hart gaat sneller slaan bij het horen van onvergetelijke muziek van The Beatles, Roy Orbison, The Tremeloes, The Monkees, The Cousins, Jerry Lee Lewis, Tom Jones en andere tijdgenoten. De moderne vertaling van een onsterfelijk repertoire door vijf gedreven muzikanten staat garant voor een originele show. Stilstaan wordt onmogelijk. Rock ’n roll, swings, ballads, alles passeert de revue waardoor een optreden geen seconde gaat vervelen. De toegangsprijs bedraagt 12 euro. Vrienden van de Werft betalen 8 euro. Het danspaleis opent de deuren om 14u.

info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Fairtradepicknick op speelweide De Bogaard

Oxfam Wereldwinkel nodigt je uit om op zaterdag 18 mei deel te nemen aan de grootste fairtrade picknick aller tijden. Die staat gepland op de wei van jeugdcentrum De Bogaard, start om 11.30u en eindigt rond 13.30u. Aansluitend kan je tot 18u iets drinken in het wereldcafé. Inschrijven kan tot 12 mei. Deelnemen kost 7 euro per volwassen persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen 4 euro, wie jonger is dan 3 jaar sluit gratis aan. Voor de muzikale omkadering zorgen de Murgafanfare uit Heist op den Berg en het koor ‘AL- ARM’. Verwacht je aan een dagje vol gezelligheid, met eerlijke en heerlijke producten. Met de picknick wil Wereldwinkel de Internationale Dag van de Fairtrade in de kijker zetten.

meer info: Oxfam Wereldwinkel Geel, 014 58 32 92, geel@oww.be

Triatlon Geel op zondag 12 mei

Op zondag 12 mei verwelkomt Geel tal van nationale en internationale atleten voor de  Flanders Cup Triatlon Geel 2013. Het zwemgedeelte speelt zich af aan de Yachting Club in Ten Aard. Het loop- en fietsgedeelte situeert zich in de omgeving van voetbalstadion De Leunen. Naar aanleiding van de wedstrijd zullen enkele straten afgesloten worden. Een overzicht van het parcours met luchtfoto vind je terug op www.triatlongeel.be

meer info: www.triatlongeel.be

Zitdag Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg

Op dinsdag 14 mei kan je vanaf 12.30u terecht in dienstencentrum Luysterbos voor een gesprek met een medewerker van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Heb je het soms moeilijk? Heb je sombere gedachten? Blijf er niet alleen mee zitten en kom naar deze zitdag. Tijdens de spreekuren kan iedereen vanaf 60 jaar, doorlopend en zonder afspraak er terecht voor vragen of advies in verband met geestelijke gezondheidszorg. Een eerste consultatie is volledig gratis.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be